miércoles, 27 de mayo de 2015

Psicomotricitat fina

La psicomotricitat fina permet fer moviments petits i molt precisos, per això es molt important desenvolupar-la en aquestes edats.

Per preparar una classe de psicomotricitat fina per a l'etapa d'educació infantil realitzarem diferents jocs i manipulacions, per això podríem treballar amb molts recursos, com ara gomets, llaços i boles, colors, punxons, contes, puzles, pinzells, pintar amb els dits, plastilina, moviments de mans, blocs de construcció i encaixos, etc

Una activitat molt divertida es fer trossos amb paper de seda, als nens i nenes els agrada molt perquè es divertit trencar papers i el soroll que fa. Si fem aquesta activitat, també podem treballar els colors si utilitzem fulls o papers de seda d’un color determinat.

A l’hora de fer les fitxes de classe, podríem pintar-les o encara més divertit, fer-les amb gomets. De totes dues estimularíem la motricitat fina, però personalment penso que és més divertit per a ells pegar gomets, a l’hora que augmentem el nivell de dificultat.


Quan els infants agafen els contes o les peces dels puzles, estan treballant sense adonar-se la psicomotricitat fina, és una eina de joc amb la que els nens i nenes gaudeixen del temps lleure i a la vegada, afavoreixen el desenvolupament motor. 

Activitats amb plastelina: 

Punxons:

Ficar boles dins de llaços: 

Peguem gomets:

No hay comentarios:

Publicar un comentario